Hoe Goed Ben Jij: Je On-page SEO Score Checken

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 11 januari 2012 in Artikelen


Zoekmachine optimalisatie (SEO – Search Engine Optimalisation) is een belangrijk onderdeel van online marketing, mensen moeten je kunnen vinden. Als je je wel eens in SEO hebt verdiept weet je dat er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Behalve factoren op je eigen website (on-page) moet je ook nog zo goed mogelijke links vergaren.

Over dat laatste zullen we later een artikel schrijven, voor het eerste is een tool, waardoor je heel makkelijk kunt zien hoe goed jij je zaken op orde hebt. Zijn die niet goed genoeg? Dan helpt deze tool je ook om je site te verbeteren. Klinkt duur, is gratis!

Ik kan kort zijn, als je je on-page SEO wilt verbeteren is er eigenlijk maar één website die je nodig hebt. Voor alle duidelijkheid, on-page, betekent dus, de naam zegt het al, de factoren die meetellen op je website om de zoekmachine zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat is je navigatie, je gebruik van kopjes, vette tekst etc. etc.

Op de website van het Groningse Lipperhey kun je een  gratis test-account aanmaken. Vervolgens voer je je website adres in en Lipperhey begint je site te scannen. Na de scan vertelt het je direct wat je moet veranderen. Heel handig, maar je hebt wel de kennis nodig om je HTML (in templates) te veranderen. Het is zo goed dat een aantal webhosting bedrijven het weggeven als klantenlokkertje, maar bijvoorbeeld ook Paypal  gebruikt het.

Zelf proberen? Bezoek Lipperhey.com en probeer het zelf.

Als je het hebt geprobeerd heb je ook een SEO score gekregen, laat ons weten wat jouw score was. En als je zaken hebt verbeterd horen we graag hoe hoog je bent gekomen!