Waarom Google Belangrijk Is

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 21 september 2011 in Artikelen


Google, iedereen kent het wel, vooral van het zoeken. Als internet marketeer is Google je vriend mits je je aan de regels houd. Google is een goede manier om verkeer naar je site te trekken door het leren van zoekmachine optimalisatie technieken maar ook een goede manier om geld mee te verdienen door Adsense.

Adsense is de tegenhanger van Adwords. Adwords zijn de text-advertenties die je ziet naast zoekresultaten. Naast de zoekresultaten pagina staan ze ook op websites. Als je veel artikelen hebt, kan het lonen om een aanmelding bij Adsense te doen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van Adwords, hierbij bied je op zogenaamde keywords. Dat is niet anders dan bieden op een (deel van) een zoekterm.

Als iemand b.v. op ‘dropshipping’ zoekt, en ik heb bij Adwords ingesteld dat ik daar een advertentie op wil richten, dan komt mijn advertentie tevoorschijn. Bij Adwords betaal je per klik, des te populairder de zoekterm, des te meer je betaald. Dit kan je helpen om zeer gerichte bezoekers op je site te krijgen (lees ook, waarom weinig gerichte bezoekers beter zijn dan veel ongerichte bezoekers).

Daarnaast kan je ook gebruik maken van Google tools die je inzicht kunnen geven. Google Trends en Google Insights for Search kunnen je inzicht geven wat populair is.

Op dit moment is Google zo dominant dat het richten op een andere zoekmachine bijna niet de moeite waard is, en pas aan de orde is als op zijn minst de Google optimalisatie is gedaan. Ook voor Adwords is op dit moment eigenlijk geen alternatief.